Turun SDP haluaa työsuhdematkalipun takaisin

Turun kaupunki elää nyt vahvaa murrosta, positiivista rakennemuutosta. Rakennemuutos näkyy erityisesti elinkeinoelämän työvoimatarpeena, mutta samalla se lisää asukkaita koko alueella ja asettaa paineita kaupungin palvelurakenteelle ja infralle.
Uudet asukkaat ja uudet toiminnot haastavat kaupungin kehittämään palveluitaan ja samalla myös haastaa haastaa kaupungin tavoitteen hiilineutraaliudesta. ”Turun pitää tehdä päätöksiä, joilla kannustetaan liikkumaan päästöttömämmin, vähentämään yksityisautoja ja avaamaan kaupunkitilaa kevyelle liikenteelle”, linjaa SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Piia Elo. Turun kaupunkiseudun joukkoliikennejärjestelmä Föli mahdollistaa sujuvan liikkumisen koko työssäkäyntialueella. ”Julkisen sektorin tulee olla suunnannäyttäjänä siinä, kuinka kannustetaan siirtymään yksityisautoista julkiseen liikenteeseen”, jatkaa Elo.
 
”Kaupungin työntekijöille tulisi palauttaa työsuhdematkalippu, joka oli käytössä vuoteen 2014. Lomarahaleikkausten jälkeen tämä olisi kädenojennus kaupungin työntekijöille ja kannuste jatkaa hyvää työtään”, toteaa valtuutettu Mika Maaskola.
 
SDP on asettanut budjettitavoitteekseen työsuhdematkalipun palauttamisen kaupungin työntekijöille.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*