Piia Elo: Turkulaisten pöheikköä ei pidä kaataa

Turku on upea ja kaunis kaupunki ja tunnettu erityisesti monimuotoisesta Aurajokimaisemastaan. Aurajoen rannoilla voi aistia niin telakkakaupungin unelmat, vilkkaan kauppa- ja ravintolaelämän kuin korkeatasoisen kulttuurin ja kaupungin pitkän historian. Se on myös paikka, missä turkulaiset voivat virkistyä, nauttia luonnosta ja ihailla vuodenaikojen vaihtumista.

Pian sosiaaliset kanavat ovat taas täynnä ihmisten Tuomaansillalta ottamia kuvia, joissa puiden väriloisto valaisee upean joki- ja Tuomiokirkkomaiseman. Uudessa keskustavisiossa Turku nähdään pyöräily- ja joukkoliikennekaupunkina, jossa arvostetaan hyviä kevyenliikenteen väyliä ja kannustetaan ihmisiä liikkumaan. Tästä näkökulmasta onkin hämmästyttävää, että rakennuslautakunnan uusi puheenjohtaja esittää keskustan tuntumassa olevan virkistysalueen rakentamista täyteen kerrostaloja ja liikepaikkoja. Ymmärrän hyvin, että Turku tarvitsee täydennysrakentamista, mutta ei ihan mihin tahansa ja ei todellakaan tuhoamalla ainutkertaista kansallismaisemaa, kuten Aurajokirantaa.

Aurajoen itärantaa tulee kehittää palvelemaan turkulaisia entistä paremmin virkistyskäytössä esim. kevyenliikenteenväylän valaistuksin ja puistonpenkein, mutta ei kaatamalla upeat puut ja korvaamalla ne rakennetulla ympäristöllä.

 

Piia Elo

Turun sos. dem. valtuustoryhmän pj

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*