Mika Maaskolan puhe Turun SDP:n syyskokouksessa

Toveri puheenjohtaja, hyvät toverit.

Hienoa nähdä teitä täällä tänään näin sankoin joukoin! Tämä kertoo, että asiamme ja täällä tehtävät päätökset kiinnostavat ja ovat erittäin tärkeitä.

Vaikkakin olen varmaankin kohtuullisen tuttu monille, niin tässä pieni päivitys missä mennään.

Ikää on nyt mittarissa 51 vuotta.

Minulla on 3 tytärtä, iät 25, 23, 19 sekä Hanna vaimo.

Työskentelen Turun Vesihuolto Oy:ssa vesimittarinkorjaajana.

Oman työni ohella toimin aiemmin myös yli 10 vuotta oman amm.os. pääluottamusmiehenä.

Liityin puolueeseen 1.12.1992. Työväenliikkeen kasvatti alusta alkaen, liityin elinikäiseen urheiluseuraani Turun Tovereihin 10 v. ikäisenä 1976, Lasse Virenin innoittamana.

 

Miksi ehdokkaana Turun SDP:n pj:ksi?

Kun Toni ilmoitti ettei ole enää käytettävissä, sain useita yhteydenottoja, jotka kannustivat minua vakavasti miettimään ehdokkuutta.

Elämäntilanteeni on nyt sellainen että kaikki lapset lentäneet pois pesästä ja voin laittaa reilusti aikaa puoluetyöhön.

Minulla on jo elämää kohtuullisesti nähneenä keski-ikäisenä hyvä tuntuma, niin lasten, nuorten, keski-ikäisten kuin ikäihmisten elämäntilanteeseen.

Piirin pj:nä minut tunnettiin ahkerana kiertäjänä, samaa tarmoa riittää edelleen.

Minulla on hyvä suhdeverkosto, mm. puoluejohtoon, piirin sd. väkeen, ammattiyhdistysliikkeeseen ja myös muiden puolueiden päättäjiin.

 

Toveri puheenjohtaja, hyvät toverit!

Olen ikäväkseni aistinut viime aikoina huonoa henkeä järjestömme eri sukupolvien välillä. Tämä näkyi mm. kuntavaalien tappiotunnelmissa.

Nuorilta toivoisin malttia ja pitkäjänteisyyttä näissä hommissa, ei pidä pahoittaa mieltänsä ja luovuttaa jos ei heti ensimmäisellä kerralla pääse valtuustoon. Itse aloitin aikoinaan liikuntalautakunnan varajäsenenä (2 kautta) ja pääsin valtuustoon 4 kerralla. Politiikka jos mikä on kestävyyslaji.

Vaikka äsken peräänkuulutin nuorilta pitkäjänteisyyttä, niin meidän kaikkien tulee tiedostaa, että nuorissa on tulevaisuus ja ilman nuoria SDP:llä ei ole tulevaisuutta.

Itse olen tukenut urani aikana monia nuoria, viimeksi mm. puoluekokouksessa Sanna Marinia vpj:si ja Anton Rönholmia puoluesihteeriksi.

Samalla tavalla nuoria tukien tulen jatkossakin toimimaan, missä tehtävässä tässä puolueessa sitten olenkin.

 

Toveri puheenjohtaja.

Minä haluan omalta osaltani parantaa sisäistä henkeä ja tehdä Turun SDP:stä jälleen yhtenäisen ja voittavan joukkueen!

Meillä Turun SDP:ssä tarvitaan kaikkia, niin nuoria, keski-iäisiä kuin ikä-ihmisiä ja kaikille löytyy varmasti oma tärkeä tehtävänsä.

Mitä ajatuksia minulla on järjestön kehittämisessä?

Kuten tiedämme, Kunnallisjärjestö on perusyhdistysten yhteiselin, toimivat perusyhdistykset ovat koko toimintamme perusta.

Perusyhdistyksiä tulee jatkossa kehittää, aktivoida ja miettiä järkeviä rakenteellisia uudistuksia.

Näitä uudistuksia tulee miettiä avoimesti ja harkitusti, mahdollisimman laajalla foorumilla.

Edustajiston roolia tulee jatkossa kasvattaa nykyisestä, esimerkiksi isoista tulevaisuuden linjauksista, olisi hyvä käydä perusteellinen edustajistokeskustelu. Myös muita isoja päivänpolttavia asioita tulisi tuoda enemmän edustajistoon, kuin viimeaikoina on tullut. Lisää keskustelua on kaivattu sekä perusyhdistyksiin että edustajistoon, sitä siis tuleman pitää.

Talous on kunnossa, siitä iso kiitos nykyiselle pj: Tonille. Tärkeää on jatkaa samalla tarkan euron linjalla.

Entä sitten konkreettisia keinoja järjestön kehittämiseen?

Perustetaan nuorista aktiiveista toimikunta/työryhmä, jonka toimeksianto on miettiä miten saamme nuoria mukaan puolueen toimintaa ja myös pysymään siinä.

Yksi perusyhdistysten tärkeistä tehtävistä on uusien jäsenten sitouttaminen puolueen toimintaan. Tätä sitouttamista voisi kehittää esimerkiksi oman yhdistyksen ”puoluekummin” kautta.

Otetaan sosiaalinen sekä muut mediat paremmin haltuun kouluttamalla puolueväkeä siihen mahdollisimman paljon ja vallataan ”ilmatila”, joka tällä hetkellä eniten Vihreiden hallussa.

Kutsutaan kaikkien perusyhdistysten puheenjohtajat koolle ja mietitään yhdessä miten kehitämme perusyhdistysten toimintaa.

Lisää jäseniä ja äänestäjiä tulee lähteä hakemaan eri elämän alueilta. Ei riitä että olemme aktiivisia vain puoluetoiminnassa, meidän tulee olla aktiivisia erilaisilla elämänalueilla, mennään urheiluseuroihin, asukasyhdistyksiin, ammattiyhdistyksiin ja vaikka minkälaisiin yhdistyksiin. Näistä saamme laajaa tunnettavuutta josta varmasti poikii hyvää myös puolueelle.

Kuntapolitiikkaan liittyviä meille tärkeitä asioita, tässä muutama nosto.

Vaikka kaikkialla puhutaan positiivisesta rakennemuutoksesta ja nousukaudesta, kaikki asiat eivät todellakaan ole kunnossa.

Haasteita riittää mm. Syrjäytymisen ehkäisyssä, ikäihmisistä huolehtimisessa, mielenterveysongelmien hoidossa ja työllisyyden parantamisessa.

Isona haasteena tulee olemaan Sote-uudistus, miten varmistamme kaikille tasa-arvoiset palvelut ja miten henkilökunnan jaksamisesta huolehditaan ison muutoksen keskellä.

Keskustaa kehitetään kovaa vauhtia, miten käy lähiöiden? Se ei saa tarkoittaa ainakaan lähiöiden eriytymistä!

Meidän tulee panostaa vahvasti myös Ilmastonmuutoksen ehkäisyyn, tämä tarkoittaa mm. kestäviä energia ja joukkoliikenne ratkaisua.

Päivähoidon, varhaiskasvatuksen, koulutuksen turvaaminen tarvitsee jatkossakin vahvan tukemme.

Myös sisäilmaongelmiin meidän tulee tarttua ripeästi ja tehdä tarvittavat toimenpiteet kaikessa rakennuskannassa, eturintamassa päivähoito ja koulukiinteistöt.

Toveri puheenjohtaja, hyvät toverit!

Edellä esiin tuomani lista kertoo, että tässä kaupungissa on edelleen paljon asioita joiden hoitamiseen ja kuntoon saattamiseen tarvitaan vahvaa Turun SDP:tä!

Kun tänään valitaan Turun SDP:lle uusi pj, tärkeää on muistaa, ettei yksi henkilö tee kesää.

Turun SDP ei ole vain pj. Turun SDP olemme me kaikki!

Aivan oven takana ovat jo presidentinvaalit tammikuussa 2018, loppuvuodesta käydään srk. vaalit ja ehkä maakuntavaalit. Ja kun vuosi 2018 on hoidettu, edessä onkin eduskuntavaalit keväällä 2019.

Töitä siis riittää!

Meitä kaikkia tarvitaan silloin kentällä, katsomopaikat jääköön silloin muiden puolueiden jäsenille.

Toveri puheenjohtaja, hyvät toverit!

Jos minut valitaan tänään Turun SDP:n uudeksi pj:ksi, lupaan tehdä kaikkeni yhteistyössä koko puolueväen kanssa, että Turun SDP vaalitappioiden ja torjuntavoittojen ja aika olisi ohi, ja jatkossa voimme aidosti juhlia vaalivoittajina ja ottaa jälleen haltuun meille kuuluva poliittinen johtajuus.

Mika Maaskola piti yo. puheen Turun SDP:n syyskokouksessa 23.11.2017, missä hänet valittiin Turun SDP:n puheenjohtajaksi

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*