Matti Vikström: Sulle mulle politiikkaa!

Pitkästä aikaa tästä kynästä vähän politiikkaa. Suomessa on menossa kaikkien aikojen kunta- ja terveyspalvelu-uudistus. Kuntauudistusta ja SOTEa on synnytetty jo pitkään. Aikaisemmalla eduskuntakaudella sitä yritettiin synnyttää parlamentaarisesti kaikkien puoluiden yhteistyössä. Kiville meni viimeistään perustuslakivaikeuksien vuoksi. Tuli uudet vaalit ja maahamme uusi hallitus. Näissä neuvotteluissa kaksi hallituspuoluetta, KOK ja KEPU,  sopivat keskenään suuresta jaosta. KEPU sai maakuntauudistuksen, jolla he saavat tulevissa maakuntaelimissä enemmistön johtajapaikoista, valtaa himoitaan ja se sokaisee. Kokoomus sai tavoittelemansa valinnanvapauden SOTEen, jolla suomalaista terveydeydenhuoltoa yksityistetään merkittävällä tavalla  vieden sitä jopa ulkomaisten pääomasijoittajien käsiin. Yltiökapitalistinen aate sokaisee ja raha ratkaisee. Molemmat isot asiat edustavat sulle mulle politiikkaa pahimmillaan.

Turussa myös allekirjoittaneenkin edustama puolue, SDP, hävisi jälleen kunnallisvaalit. Ehkä suurempi vaihtuvuus johtavissa luottamusmieselimissä olisi ollut jo aikaisemmin tarpeen. Tilalle nuoria ja/tai ja sujuvasanaisia naisia.  Turussa on ollut muutaman valtuustokauden vallalla ns. Turkusopimus, jonka pääarkkitehteinä/-sanelijoina ovat olleet KOK ja SDP. Tästä sopimuksesta on hyötynyt enemmän kokoomus nyppien rusinat pullasta. SDP on jäänyt mopen osaan selittämään turkulaisille veronmaksajille ikäviä poliittisia ratkaisuja. Turku-sopimus on edustanut pahimmillaaan sulle mulle politiikkaa. Toivotan onnea vihreille ja vasemmistoliitolle heidän menestyksestään kunnallisvaaleissa Turussa. Toivottavasti he käyttävät mandaattinsa oikein ja tuovat raikkaita tuulia pysähtyneeseen Turun päätöksentekoon.

Perussuomalaisista en välitä juurikaan sanoa. Minun mielestäni puolue on ollut vain kuuden vuoden mahdollisuus näyttää äänestäjien tyytymättömyyden nykypolitiikkaan. Lopuksi totean, että politiikka on aaltoliikettä, joka kulkee suurinpiirtein 20 vuoden sykleissä, ja kyllä SDPkin vielä joskus nousee…

MATTI ”VIKI ”VIKSTRÖM

PIENI TYÖMIES

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*