Matti ”Viki” Vikström: Katujen kunnossapidosta

Turun kaupunki yhtiöitti aikoinaan katujensakin kunnossapidon. Samalla henkilökuntaa irtisanottiin ja kalustoa vähennettiin. Tämä on näkynyt kaupunkikuvassamme katujen kunnossapitämättömyytenä niin kesällä ja varsinkin nyt talvella.

Turussa säät vaihtelevat tähän vuoden aikaan todella paljon. Välillä sataa lunta ja räntää sekä lämpötila sahaa nollan molemmin puolin.  Katujen kunnossapitämättömyys näkyi  viikon 49 aikana varsinkin sunnuntaina. Lumiräntää tuli taivaan täydeltä, mutta aurauskalustoa ei näkynyt liikkeellä. Surkeinta  on se, kun lumi sitä seuraavina päivinä sitten pakkautuu kovaksi kaduille,  jalkakäytäville ja pyöräteille.  Pahimpana tämä näkyy varsinkin pyöräteillä ja jalkakäytävillä, jonne lumi kylmän vesisateeen siivittämänä muodostuu suorastaan paannejääksi! Hiekkakin näyttää olevan kortilla tai ainakin sen tulo liukkaille väylille kestää päiviä. Lähiöissä ja sivukaduilla tämä viive näyttää olevan vielä keskustaakin pidempi. Katujen huono kunnossapito alkaa heijastua jo vaarallisuutena ja lukuisina liukastimisina sekä luokkaantumiseen johtavina kaatumisina.  Mahtaa TYKSissä olla näinä päivinä murtumajonoja.

Kaupungin kunnossapidosta vastaavat ja poliittiset päättäjät: Jottain tarttis tehrä! Me kuntalaiset maksamme sentään kunnallisveroja ja niistä pitäisi löytyä varoja kuntalaisten turvalliseen kulkemiseen liikenneväylillä.

Matti ”Viki” Vikström

pieni liukasteleva työmies

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*