Matti ”Viki” Vikström: Auringonkukkaprojekti

Allekirjoittanut on ollut vuosia  Turun Erotuomarikerhon hyväksi Ruisrokin legendaarisen rantalavan vapaaehtoisena  järjestyksenvalvojana invalavalla. Tehtävä on ollut mielenkiintoinen ja haastavakin. Tänä vuonna mm. Ultra Bran ja Profeettojen (= Cheek ja Elastinen) keikalla lava oli tupaten täynnä pyörätuoliasiakkaita yhden saattajansa kera. Kaikki mahtuivat, koska sopu sijaa antoi.

Minua kuitenkin häiritsee asiaankuulumattomat lavalle tunkijat ja invavessaan aiheettomasti pyrkivät. Pahimpia ovat  VIP-liput ilmeisesti jostain ilmaiseksi saaneet julkisuuden henkilöt. Kaulassa roikkuvalla parempien ihmisten passilla kun pitäisi päästä joka paikkaan, jopa hyvän näkyvyyden omaavalle invalavalle. Estettyäni pääsyn,  suututaan ja selitetään, että etkö minua tunne, olen suuri NHL-tähti tai sitten joku vähintäin telvisiosta tuttu kuuluisa näyttelijä. Väittäisin näillä henkilöillä sen kuuluisan keltaisen aineen nousseen päähän ja pahasti!

Invalavalle on vuosittain jalkautunut myös yhdeksi päiväksi ns. Auringonkukkaprojekti.  Kyseessä on ollut vapaaehtoisten  kehitysvamma-alan opiskelijoiden tarjoama mahdollisuus kehitysvammaisille päästä ohjatusti Ruisrokkiin.  Kun heitä ei tänä vuonna Ruisrokissa näkynyt , niin sain kuulla ihmeekseni, että projektin rahoitus on lopetettu. On sitten mikä tahansa taho ollut rahoituksen takana, niin kyseessä on häpeällinen juttu. Niiltä on viety iloa pois, jotka eivät sitä itse pysty tuottamaan. Projektin rahallinen kustannuskaan ei ole voinut olla kynnyskysymys. Tässä idea rahoittajapiireille: Pienellä panostuksella saisi paljon hyvää aikaan vähempiosaisille!

Matti ”Viki” Vikström

pieni järjestyksenvaloja

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*