Marko Heinonen: Joukkoliikennettä kaikille vai 25%:lle?

Marko Heinonen

Superbussi palvelee enemmistöä ratikkaa paremmin.

Superbussin ja ratikan välillä käydään nyt aktiivista kansalaiskeskustelua. Tämä on tärkeää, mutta kyynärpäiden soisi pysyvän alempana, kuin mitä ne ovat viime aikoina pysyneet. On sinällään ymmärrettävää, että raitiotien kannattajat ovat hermostuneet, kun kalliille hankkeelle on ilmestynyt vaihtoehto. Järki kädessä olevat päättäjät kuitenkin toivon mukaan ymmärtävät laskea eurot ja hyödyt oikein.

Superbussi on käytössä Turun kaltaisessa Malmössä – hyvällä menestyksellä. Vuonna 2014 avattu superbussilinja nosti matkustajamääriä heti lähes kolmanneksella. Vuoteen 2016 mennessä matkustajamäärä oli noussut 60% vuodesta 2013. Samalla Malmö kaavoittaa merkittävästi nimenomaan superbussilinjan varteen – ja avaa lisää linjoja. Turulla on nyt mahdollisuus rakentaa samalla rahalla kuin mitä yksi ratikkalinja maksaa, kokonainen verkosto superbussien varaan.

Tämä ratkaisu palvelee selvästi suurempaa osaa turkulaisista kuin raitiovaunu. Myös ympäristösyyt puoltavat superbussia. Verrattuna Turkuun tarjolla olevaan Artic-vaunuun superbussi käyttää puolet vähemmän sähköä. Nyt on aika tehdä ratkaisu taloudellisesti kestävän ja enemmistöä hyödyttävän superbussin puolesta. Toivottujen imagosyiden vuoksi ei kannata haaskata satoja miljoonia kaupunkilaisten rahaa.

Marko Heinonen

V-S Maakuntahallituksen jäsen (sd)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*