Liity sähköisesti sosialidemokraattien jäseneksi sivulla www.sdp.fi.

Liittyä voi myös paperisella lomakkeella, minkä voi ladata täältä.

Liittyessäsi SDP:n jäseneksi sinun tulee liittyä jäseneksi johonkin puolueosastoon. Puolueosastot ovat rekisteröityjä yhdistyksiä. Turkulaisten puolueosastojen yhteystiedot löydät linkistä puolueosastot.

Turussa on yli 40 sosialidemokraattista puolueosastoa. Ne ryhmittyvät kaupunginosayhdistyksiin, ammatillisiin yhdistyksiin ja yleisyhdistyksiin. Lisäksi nuorille ja opiskelijoille on olemassa omat yhdistykset. Voit myös rekisteröityä SDP:n kannattajajäseneksi. Lisätietoja jäsenyyksistä saat toimistoltamme. Sovi vaikka aika, ja tule juttelemaan aiheesta kahvikupin ääressä!

Jäsenmaksut 2016

Jäsenmaksun suuruus vuonna 2016 on 57 €, mikä veloitetaan kahdessa erässä. Alle 25-vuotiaille summa on 13 €. Omalle osastolle on mahdollista maksaa tukijäsenmaksua. Jäsenmaksu peritään kaksi kertaa vuodessa maalis- ja syyskuussa.

Jäsenmaksusta vapauttaminen

Hakemuksesta voidaan puolueosaston jäsenen jäsenmaksua alentaa puolueosaston päätöksellä asevelvollisuuden tai siviilipalvelun suorittamisen, työttömyyden, tilapäisen työkyvyttömyyden tai muun sosiaalisen syyn vuoksi noudattaen puoluekokouksen vahvistamaa jäsenmaksujen maksuluokitusta, ei kuitenkaan pidemmäksi ajaksi kuin alentamisen peruste kestää. Kuutta kuukautta lyhyemmältä ajalta jäsenmaksun alennusta ei voida myöntää. Tällöin jäsen maksaa vuosittain 26 €.

Puolueosaston jäsenen, joka elää yksinomaan kansaneläkkeen varassa voidaan puolueosaston päätöksellä vapauttaa kokonaan  jäsenmaksuista. Jäsen, joka on täyttänyt 65 vuotta ja on maksanut täyden jäsenmaksun vähintään 30 vuodelta tai on ollut täydestä jäsenmaksusta edellä mainitussa tapauksessa vapautettuna, on puolueosaston päätöksellä vapautettava jäsenmaksusta.