Liikuntalautakunnan sd-ryhmä puolustaa lasten ja nuorten maksuttomia liikuntaolosuhteita Turussa.

Mari Lahti

Liikuntalautakunnan puheenjohtaja Mari Lahti (sd) on tyytyväinen liikuntalautakunnan 19.9.2017 kokouksessa tehdyistä päätöksistä.

Liikuntalautakunnan kokouksessa liikuntapalvelukeskuksen hinnastoon ja sen periaatteisiin esitettiin tarkennuksia ja muutoksia. Kaupungilla on valmistumassa uusi palloiluhalli, mikä on korkeimman varustelutason harjoittelu ja -tapahtumapaikka. Näiden lisäksi kaupungin liikuntapaikoista parhaat olosuhteet isoimpia liikuntatapahtumia varten tarjoaa Kupittaan urheiluhalli ja Paavo Nurmen stadion. Esityslistalla oli esityksenä asettaa alle 20-vuotiaille tapahtumamaksut Kupittaan urheiluhallille ja Paavo Nurmen stadionille.

Puheenjohtaja Lahti esitti muutosta alkuperäiseen esitykseen siten, että alle 20-vuotiaiden tapahtumamaksut poistettiin koskien urheiluhallia ja Paavo Nurmi Stadionia.

-Teimme periaatteellisen päätöksen liikuntalautakunnassa turvata toistaiseksi alle 20-vuotiaiden ilmaiset tapahtumat. Liikuntalautakunnan puheenjohtaja Lahti linjaa.

Turussa niin kuin koko maassa lasten ja nuorten liikkumattomuus on kasvanut hurjasti. Vain pieni osa lapsista liikkuu suositusten mukaan riittävästi. Yleisesti liikkumattomuus tuo miljardien menot valtiolle vuosittain. Siksi entistä suurempi panostus tulee tehdä lasten ja nuorten liikkumisen edistämiseen.

Liikuntalautakunnan sd-ryhmä perää kaupungilta toimia sen edistämiseksi, että liikuntaan osoitettu euromääräinen osuus per asukas nostettaisiin samalle tasolle kuin vastaavan kokoisissa muissa kaupungeissa. Liikuntalautakunnan budjetissa tulotavoitteet ovat olleet useita vuosia täysin epärealistiset, ja ne eivät ole toteutuneet. Tämä on osaltaan johtanut vuosittain leikkauksiin ja hinnastonkorotuksiin liikuntapalveluissa.

Liikuntalautakunnan budjettia tulee tarkastella uudelleen ja asettaa sille realistiset tulotavoitteet ja näin osaltaan turvata järkevät toiminnan mahdollisuudet sekä lasten ja nuorten maksuttomat liikunnan olosuhteet – Lahti painottaa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*